top of page

Even voorstellen

Wie ben ik?

Hey, ik ben Pascal.

In 1987 vraagt een vriend of ik het leuk vind om in een band te gaan spelen. Hij speelt basgitaar en een andere vriend speelt piano. Ik krijg een gitaar te leen en een oefenboek mee. Al snel kom ik erachter dat ik een linkshandige gitarist ben en de snaren andersom moet zetten. Maar binnen een paar dagen leer ik flink wat akkoorden en is er een band én een passie geboren.

Het oefenboek heb ik al uit en ik leer steeds meer van vrienden die ook gitaar spelen. Uiteindelijk ontmoet ik Freddy Scheerder, die op dat moment afstudeert aan het Conservatorium in Utrecht. Dankbaar maak ik jarenlang gebruik van zijn professionele gitaarlessen.

Ik speel ondertussen in verschillende bands, van Nederlandstalige muziek tot feestnummers, en reis door het hele land voor optredens. Toch begint het te kriebelen: ik wil wel eens wat anders spelen. Alsof het zo moet zijn word ik gevraagd voor een The Cult tribute band. Dé perfecte uitdaging.

Dit is het begin van Brother Wolf, de enige echte The Cult tributeband in Nederland, bestaande uit zeer ervaren muzikanten met een indrukwekkende trackrecord. Samen spelen we nog steeds door heel Nederland.

Het is 1995 als ik begin met gitaarles geven. Eerst met een paar leerlingen per week, maar al snel worden dit er meer. Ik verdiep me in de opbouw van lessen en leer nieuwe technieken. Makesomemusic is geboren.

De lessen die je bij mij volgt, gaan niet volgens een strak lesprogramma. Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen willen gewoon graag snel liedjes leren spelen. Daarom is het altijd maatwerk: ik vraag wat je voorkeur is en daar pas ik mijn lessen op aan. Dat neemt niet weg dat ik de juiste techniek erg belangrijk vind.

Door theorie en techniek op een laagdrempelige manier te verwerken in de lessen, merk ik dat iedereen het gitaarspelen ook echt leuk blijft vinden. En dan maakt het niet uit hoe snel of langzaam iemand het oppakt.

Via mijn website kun je nu ook online lessen volgen en heb ik een abonnementsvorm geïntroduceerd. Daarmee krijg je onbeperkt toegang tot gigantisch veel lessen, van beginners tot gevorderden. In het enorme aanbod aan lesvideo’s en ander lesmateriaal, zit voor iedereen wat wils. Ook online wil ik graag jouw gitaarcoach zijn die je snel leuke liedjes leert spelen.

Dus waar wachten we nog op?
Let’s make some music!

bottom of page