top of page

Nieuwe blog van Makesomemusic

Inmiddels zijn de opnames weer in volle gang. Wel met een 'nieuwe filmset'. Voorheen werden de opnames gemaakt m.b.v. een green screen. De opnames worden nu gemaakt op de 'muziekkamer'.

Het voordeel hiervan is dat ook de opnames voor Instagram, Facebook en TikTok meteen opgenomen kunnen worden en de kunnen meteen door de 'editmachine' gehaald worden.


Het is niet alleen maar opnemen, maar video editen, photoshoppen, plannen van content, schrijven van lesmaterialen enzovoort. Heel veel dus, maar supertof om te doen.

Lesmateriaal

Ik blijf altijd speuren naar nieuw lesmateriaal ter inspiratie voor mijn eigen lessen. Degenen die al les hebben zullen vooral herkennen dat ik niet een lesboek afwerk maar ik kijk vooral wat iemand wilt leren en pas daarop mijn lessen dan ook op aan.

Inmiddels staan er heel wat lesboeken in de boekenkast maar ook veel ebooks. Een tip van mij: volg Ry Naylor op Instagram. Als je meer wilt weten over toonladders, arpeggio's, intervallen enzovoort, dan ben je aan het goede adres. Een prettige manier van schrijven heeft hij en ook zijn lesmaterialen zien er grafisch ontzettend goed uit. Ik haal er in ieder geval veel inspiratie uit.


Hoe gebruik je de online lessen van Makesomemusic

Dit is een vraag die ik nog wel eens gesteld krijg. Iedereen oefent op zijn eigen manier en zijn eigen tempo. Het grote voordeel van de online lessen is dat je deze kan volgen op elk tijdstip wanneer je maar wilt. Er zit echter wel een grote 'maar' aan. Je moet wel de discipline hebben om dit in te plannen. Bij fysieke lessen heb je een stok achter de deur. Deze (virtuele)stok moet je ook hiervoor hebben.

Daarnaast is mijn tip. Volg een les en ga vervolgens hiermee oefenen. Al is het maar 5 a 10 minuten per dag. Dit is al voldoende. Daarnaast natuurlijk ook vooral zelf veel expirimenteren. De lessen zijn juist bedoeld om jou op de goede weg te helpen en inhoudelijk wat meer mee te geven. Zowel theoretisch als technisch.

Ik vind het belangrijk dat iemand het leuk blijft vinden om gitaar te blijven spelen. Dus als je een keer vastloopt of als er vragen zijn. Neem dan vooral contact op met mij. Ik ben op vele manieren bereikbaar. Het is zelfs mogelijk om via Zoom af te spreken of in mijn gitaarstudio.

Ik zou zeggen: Let's make some music :-).39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page