top of page

Van verbouwen kan je ook last krijgen van je vingers ;-)

Momenteel is het in huize Flowers een grote chaos. Door een verbouwing is het tijdelijk niet mogelijk om nieuwe content op de site te plaatsen. Er staan nog een aantal lessen klaar om te bewerken. Deze komen spoedig online te staan.


Ik heb al behoorlijk wat songs doorgekregen waarvan een lesvideo gewenst is. Heb je nog een toffe song die je wilt leren, laat het dan weten.
 

Triads

Ben je al bekend met triads??? Triads zijn 3 klank akkoorden. Bijvoorbeeld een majeur triad speel je door alleen de grondtoon (1), terts (3) en de kwint (5) aan te slaan.

Bijvoorbeeld Cmajeur: je speelt alleen de C, E en G noot. Deze mag je willekeurig aanslaan. Dit betekent dus dat je over de hele hals akkoorden kan spelen. Dit is tevens een goede manier om de gitaarhals nog beter te leren kennen.

In onderstaande link staat een pdf met 12 verschillende D majeur triads. Ik heb aangegeven met welke vinger het akkoord gepakt kan worden en ik heb symbolen gebruikt om het onderscheid te laten zien met de grondnoot, terts en kwint.


D major triads
.pdf
Download PDF • 256KB

Wat een goede oefening is om eerst te leren waar de grondnoot zit bij elke vorm. Dan is het namelijk ook makkelijker om deze majeur triads in andere toonsoorten te spelen. Natuurlijk zijn er nog veel meer; mineur, 7, dim enzovoort. Maar stap voor stap...


 

Sneller spelen dan het licht

Ik krijg veel vragen hoe je sneller kan leren spelen op de gitaar. Je hoeft natuurlijk niet meteen een Joe Satriani of Steve Vai te zijn, maar iedereen kan sneller leren spelen. De truc is om een aantal basisoefeningen te bedenken die je vervolgens met een metronoom frequent gaat oefenen. Dit kunnen spieroefeningen zijn, oefeningen met toonladders, met en zonder string kippig enzovoort. Als je dit lastig vindt om te bedenken, laat het dan weten. Ik stuur dan verschillende oefeningen per mail.

Zorg ook dat je je snelheid gaat meten. Juist dan is het leuk om in korte tijd al progressie te kunnen zien.

Tip: speel nooit sneller dan je kan spelen. Maar zoek wel het 'randje' op, je moet er wel voor werken. Als je namelijk te langzaam en in je comfort zone speelt, dan duurt het alleen langer voordat je snelheid omhoog gaat.

Zorg er ook voor dat je elke noot accuraat aanslaat en even hard. 

Tot de volgende blog :-).


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page