top of page

Weg naar de vernieuwde website van Makesomemusic

Eindelijk is het zover. De lancering van de website van Makesomemusic. Dankzij de motivatie van John Weggeman ben ik in contact gebracht met zijn zoon: Niels Weggeman. Alvorens de start is gemaakt met bouwen hebben we eerst een aantal sessies gehad om te bepalen welke kleuren, welke foto's, welke uitstraling, welke navigatie, welke pagina's....... Kortom heel veel om over na te denken.


Hiernaast een van de moodboards die gebruikt zijn om de look and feel van de website te bepalen.

Warme kleuren, 'bruine kroeg', Chesterfield bank.

Nadat de basiskleuren zijn bepaald, zijn we op zoek gegaan naar de steunkleuren.

Maar dan blijkt het logo ook wel toe te zijn aan een opknapbeurt.


Hiervoor heb ik contact opgenomen met Dave Mudde. Zijn werk kende ik al, o.a. het logo van Brother Wolf heeft hij ook ontworpen.

Spannend wat hij ervan zou maken. En dan zit ik op een avond op de bank en krijg onderstaande logo binnen.

Mmmmm, dit moest ik even op mij in laten werken. Ik leg mijn telefoon maar even weg om later nog een keer te kijken naar dit logo.

Tsja, toch niet echt wat ik had verwacht. Ik ging even nadenken hoe ik dit ga zeggen.

Maar dan komt er nog een bericht van Dave. Ik ben gewoon genadeloos in de maling genomen. Voorzichting open ik zijn nieuwe bericht. En ja, daar staat het nieuwe logo.


Wow, meteen raak. Strak lettertype, plectrum erin verwerkt alsmede een klankgat met de snaren. Helemaal te gek.

Ok, start van de website is gemaakt, logo is klaar. Maar nu de volgende stap.

Er moeten natuurlijk ook foto's worden gemaakt voor de website, en waar kunnen we deze het beste schieten.

Ik heb Charles Dumas bereid gevonden om samen met mij naar de studio Barn in the Meadow van Jordi Langelaan de foto's te maken. Ik ben erg fan van de 'fotostijl' van Charles. Super blij dat hij dit heeft willen doen. Maar ook tof dat Jordi zijn studio heeft 'uitgeleend'. De stijl van zijn studio past ook supergoed bij de stijl van de website.Ok. alle ingrediënten zijn aanwezig. Het bouwen kan beginnen. Maar niet alleen het bouwen. Ik ga starten met het opnemen van de lesvideo's. Supertof om te doen. Met alleen het opnemen ben ik er nog niet. Er moet natuurlijk het een en ander bewerkt worden. Er moeten thumbnails gemaakt worden, lesmaterialen worden geschreven, berichten maken voor de diverse social media enzovoort. En dan blijkt teksten schrijven nog best lastig te zijn. Na wat advies van Ivo D'Haene die mij op weg heeft geholpen heb ik dankzij de hulp van Mariska Lokker goede leesbare teksten op de site staan.
En dan komt ineens alles bij elkaar. Dankzij de hulp van velen is het gelukt om een professionele website te bouwen. Dit is nog maar het begin.

Via de website is het mogelijk om abonnee te worden. Je krijgt dan toegang tot verschillende pakketten met veel diverse lessen. Van het vasthouden van een gitaar tot het leren van de CAGED techniek. Ook vele songs voor de elektrische en akoestische gitaar en zelfs de ukelele kan je vinden op de website. Wekelijks zullen er nieuwe lessen en/of nieuwe songs worden geplaatst.

Dit is mijn eerste blog, regelmatig zal er een blog verschijnen welke natuurlijk in het teken zal staan van de gitaar en muziek.


Let's make some music!


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page